Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Η ομιλία του Γιώργου Κοσμά στην εκδήλωση Καλαβρυτινών Σικάγου

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΛΤ. ΚΟΣΜΑ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΗΠΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΣΙΚΑΓΟ «Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ», ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΥΚΟΥΡΙΩΤΩΝ ΣΙΚΑΓΟ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


- Αιδεσιμολογιότατε π. Παναγιώτη Μαλαμή. 

- Dear mister Jesse White, Secretary of State of Illinois. 

- Αξιότιμη κυρία Ιωάννα Ευθυμιάδου, Γενική Πρόξενε της Ελλάδας στο Σικάγο. 
- Αξιότιμη κυρία Μαριάννα Σπυροπούλου, Επίτροπε της Πολιτείας του Ιλινόις. 
- Αξιότιμε κύριε Θεόδωρε Σπυρόπουλε, πρόεδρε του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Περιφέρειας ΗΠΑ και πρόεδρε της Οργάνωσης «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα». 
- Αξιότιμε κύριε Ιωάννη Μπίρμπα, πρόεδρε του Ομογενειακού Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγο «Η Αγία Λαύρα». 
- Αξιότιμε κύριε Γεώργιε Τούζιο, πρόεδρε του Ομογενειακού Συλλόγου Λυκουριωτών Σικάγο «Ο Άγιος Γεώργιος». 
- Αξιότιμοι πρόεδροι και λοιποί εκπρόσωποι Ομογενειακών Καλαβρυτινών και λοιπών Ελληνικών Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων. 
 - Αδέλφια μας Καλαβρυτινοί από όλη την Επαρχία Καλαβρύτων, και λοιποί Έλληνες συμπατριώτες μας. 
 - Κυρίες και κύριοι 


Ο Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας ε.α., πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας, φίλος μου Σωτήριος Τσενές και ο υποφαινόμενος ατομικά, αλλά και ως πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ιωάννη Μπίρμπα ατομικά και ως πρόεδρο του Συλλόγου Καλαβρυτινών Σικάγο «Η Αγία Λαύρα», αλλά και όλους εσάς, για την μεγάλη τιμή, που μας κάνατε, και μας προσκαλέσατε στις ΗΠΑ. 

Είναι βαθιά η συγκίνησή μου και έντονα τα συναισθήματα χαράς, που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας. 

Σας μεταφέρω τους εγκάρδιους πατριωτικούς χαιρετισμούς των συμπατριωτών μας από την Επαρχία Καλαβρύτων και από όλη την Ελλάδα, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. 

Είναι αποδεδειγμένο το γεγονός ότι, με διαρκή άσβεστη φλόγα, κρατάτε ψηλά το αγωνιστικό Ελληνικό πνεύμα, εδώ στη μακρινή Καλαβρυτινή αμφικτιονία των Η.Π.Α. 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η πατρίδα μας, για πολλούς και διάφορους εσωτερικούς και εξωτερικούς λόγους που σίγουρα έχουν να κάνουν και με τις παθογένειές μας, τα τελευταία χρόνια μαστίζεται και λοιδορείται με αποτέλεσμα να μην αναφαίνονται οι διαχρονικές της αξίες, που μας κράτησαν ζωντανούς ως έθνος στο διάβα των αιώνων, ακόμα και κατά την εποχή που δεν είχαμε κράτος, στα 400 χρόνια της οθωμανικής σκλαβιάς). 

Οι γεννήτορες προπάτορές μας της τέως Επαρχίας Καλαβρύτων, σε πείσμα των σημείων των καιρών, αλλά και υπερνικώντας τις «παθογένειές τους», βρέθηκαν πάντοτε μπροστάρηδες και μαχητές της αλλαγής που ήθελε να φέρει τον πολίτη και την αξιοπρέπεια σε πρώτο πλάνο και αυτό το κατόρθωσαν με τα αλλεπάλληλα κινήματά τους κατά του οθωμανικού και ευρωπαϊκού κατεστημένου της «ιεράς συμμαχίας». Τελικά παρά τα όποια προβλήματα, το όραμά τους, με την επανάσταση του 1821, στάθηκε και απέφερε αποτελέσματα, παρότι σχεδόν αμέσως με τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, οι λεγόμενες «προστάτιδες δυνάμεις» θέλησαν να μας ποδηγετήσουν. 

Το αγωνιστικό πνεύμα του 1821 είναι διαρκώς επίκαιρο, κρατάει ζωντανό το πνεύμα και το ήθος μιας φυλής, που αντιστέκεται και διακρίνεται με ότι και αν καταπιαστεί στα πέρατα του κόσμου. Γι’ αυτό και κάποιοι το πολεμούν ανηλεώς, αφού έχει μέσα του αντίσταση και αμφισβήτηση. 

Έτσι, στα πλαίσια αυτά, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, η αποδόμηση του 1821 και ειδικά του ρόλου της περιοχής των Καλαβρύτων στην Ελληνική Εθνεγερσία, μαζί με το θέμα του Κρυφού Σχολειού και του ρόλου της Εκκλησίας, πρωταγωνιστεί, με κορύφωση την περσινή (2011) τηλεοπτική σειρά γνωστού τηλεοπτικού σταθμού, όπου μέσω 10 «επιστημονικοφανών» επεισοδίων έγινε προσπάθεια κλονισμού της αποδεδειγμένης ιστορικής αλήθειας για τα επαναστατικά γεγονότα, που όλοι ξέρουμε. 

Όμως όσοι έχουν αποπειραθεί τέτοια τεχνάσματα, το μόνο που κατορθώνουν είναι να πέφτουν στο κενό και η ίδια η ιστορία με τις αδιαμφισβήτητες έγγραφες πηγές της να τους αποβάλει. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, που ιδρύθηκε το έτος 1896 και έχει βραβευθεί για την ιστορική, εθνική και πολιτιστική της δράση από την Ακαδημία Αθηνών (το Ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα της Χώρας μας), και πάλι δεν έμεινε αδρανής και έπραξε το καθήκον της. Aμέσως συγκαλέσαμε ευρύτατη σύσκεψη με παράλληλη έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και συντάχθηκε το ψήφισμα, που ήδη γνωρίζετε και που κυκλοφόρησε, τόσον εγγράφως όσο και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης μέσω διαδικτύου. 

Συστρατευθήκαμε με την Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας και τον πρόεδρό της Σωτήριο Τσενέ, με τον Πανελλήνιο Όμιλο Απογόνων Αγωνιστών του 1821, με το Σύλλογο Καλαβρυτινών Πειραιώς, με την Επιστημονική Εταιρία Μελέτης Φερών Βελεστίνου - Ρήγα και με όλους τους λοιπούς Φορείς που το προσυπέγραψαν. 

Ο Dr. Δημήτριος Σταθακόπουλος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς, εκλεγμένο μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δικηγόρων, Καθηγητής Τουρκολογίας και Οθωμανολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Καλαβρυτινής καταγωγής από το Λευκάσιο, μέλος της Π.Ε. και Επιστημονικός Συνεργάτης μας σε ιστορικά, πολιτιστικά και αναπτυξιακά θέματα, με τις βαθυστόχαστες γνώσεις και έρευνές του, συντέλεσε τα μέγιστα στη συνολική αντίκρουση των ανιστόρητων ψευδολογιών. 

Οι ανιστόρητοι και επίορκοι «γραμματιζούμενοι καθηγητάδες», που ίσως γνωρίζουν μόνον κάποια ψήγματα από την πολιτική μας ιστορία, και τίποτε άλλο δεν γνωρίζουν, αλλά και οι «τηλεπαρουσιαστές της συμφοράς», που μεταξύ των άλλων ψευδολογιών τους, αποκάλεσαν πλιατσικολόγους και αγράμματους τους Αγωνιστές τους 1821, αγράμματο το Μακρυγιάννη που έδωσε Σύνταγμα και άφησε παρακαταθήκες, άρπαγα τον Κολοκοτρώνη και τους άλλους Αγωνιστές που πάλεψαν με τη στέρηση, τη γύμνια και το θάνατο, και ισχυρίστηκαν ότι οι Αγωνιστές ιδιοποιήθηκαν χρήματα του επαναστατικού δανείου, ότι η Αγία Λαύρα και το Κρυφό Σχολειό είναι μύθος, ότι οι Τούρκοι δεν διέπραξαν γενοκτονία, και όπως δήλωσε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη ο Καθηγητής κ. Θάνος Βερέμης «αν κάποιος διέπραξε γενοκτονία, ήταν οι Έλληνες εναντίον των Τούρκων». 

Παρότι όμως, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, ο Καθηγητής κ. Βερέμης, ο παρουσιαστής κ. Τατσόπουλος και άλλοι, οικτρά απέτυχαν, συνεχίζουν μέχρι σήμερα την ίδια τακτική τους. 

Το βράδυ της 14ης-3-2012, το τηλεοπτικό κανάλι της ΝΕΤ, προέβαλε ντοκιμαντέρ, στο οποίο, για ακόμα μία φορά, αναφέρθηκε ότι η Αγία Λαύρα ήταν μύθος, η ορκωμοσία των Αγωνιστών δεν έγινε ποτέ και ότι αυτά ήταν μόνο εθνικιστικά κατασκευάσματα. 

Όμως οι ανιστόρητοι και αμαθείς, άραγε ποτέ δεν έχουν δει και δεν έχουν ακούσει για τα ίδια τα οθωμανικά αρχεία, που γράφουν ότι υπήρξε και Αγία Λαύρα και «κακουργηματικές πράξεις στα Καλάβρυτα υπήρξαν», εννοώντας την επανάσταση των Ελλήνων κατά του οθωμανικού ζυγού;; 

Δεν διάβασαν ποτέ τη διαταγή εκτέλεσης του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’, που τον κρέμασαν οι Τούρκοι στις 10-4-1821, επειδή «γνώριζε από πριν ότι ετοίμαζαν οι Καλαβρυτινοί την εξέγερση και τα πρώτα επαναστατικά επεισόδια, στην περιοχή της Κατσάνας το δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου 1821»;;;; 

Πέρυσι, στην εκπομπή «ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ» της ΝΕΤ, ήταν καλεσμένος ο Δημήτριος Σταθακόπουλος. 

Ενώ ο πραγματικός χρόνος της συνέντευξής του ήταν διάρκειας μίας ώρας, όπου και επέδειξε στο δημοσιογράφο χειρόγραφα από τα οθωμανικά αρχεία, περί της Αγίας Λαύρας και των Καλαβρύτων, ως δια μαγείας, στο μοντάζ όλα αυτά εξαφανίστηκαν, ενώ προβλήθηκε συνολικά ομιλία του μόνο 5 λεπτών, με κομμένες όλες τις αναφορές του στα Καλάβρυτα και στην Αγία Λαύρα. 

Μετά την αντίκρουση των εκπομπών του ΣΚΑΙ από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση με τους ως άνω Φορείς και τον Δημήτριο Σταθακόπουλο, και με πόνημα του τελευταίου, μεγέθους 200 σελίδων, υπό τον τίτλο ΤΑ ΗΜΑΡΤΗΜΕΝΑ, που αναρτήθηκαν και στο διαδίκτυο, τελικά ο ΣΚΑΙ παραδέχθηκε δημοσίως σε εκπομπή στο Ραδιόφωνο με τον Άρη Πορτοσάλτε, ότι αυτή η αντίκρουση του κ. Σταθακόπουλου ήταν η μόνη σοβαρή και επιστημονική. 

Όπως είναι γνωστό, η Παγκαλαβρυτινή Ένωση βράβευσε γι' αυτό το Δημήτριο Σταθακόπουλο στις 26-6-2011. 

Τον βράβευσε επίσης και ο οικουμενικός Πατριάρχης στις 6-12-2011 στο προξενείο μας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ βραβεύτηκε για το ίδιο έργο και από τον Όμιλο Απογόνων Αγωνιστών 1821 στις 22-3-2012 στην Αθήνα. 

Πριν λίγες ημέρες, ο Δημήτριος Σταθακόπουλος κλήθηκε για 2 συνεντεύξεις στη ΝΕΤ στην εκπομπή " ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ", με θέματα: 

1) ΟΔ. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ – ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ, στην εκπομπή που θα προβληθεί στις 25-3-2012 και 

2) Το Ιστορικό Δημοτικό τραγούδι, στην εκπομπή που θα προβληθεί στις 15-4-2012, ανήμερα το Πάσχα. 

Όταν ο γνωστός αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής κ. Βερέμης, πληροφορήθηκε ότι θα είχε συνομιλητή τον κ. Σταθακόπουλο, άσκησε πίεση να μην αναμεταδοθεί η συνέντευξη του κ. Σταθακόπουλου επί του πρώτου παραπάνω θέματος στις 25-3-2012, αλλά να αναμεταδοθεί η συνέντευξή του, της δεύτερης εκπομπής, μόνο για το Δημοτικό τραγούδι, με τη δικαιολογία πως ήταν πολύ το υλικό και η εκπομπή θα υπερέβαινε τον χρόνο!!! 

Είναι δεδομένο ότι υπάρχει ξεκάθαρα ιδεολογικός πόλεμος μεταξύ ημών και των γνωστών κέντρων που ελέγχουν τα ΜΜΕ και αποδομούν την ιστορία μας και ειδικά την Αγία Λαύρα, τα Καλάβρυτα και την περιοχή τους. 

Όμως, δεν θα τους περάσει. 

Ισχύς μας είναι η αλήθεια και οι γραπτές πηγές, καθώς και (κυρίως) τα Οθωμανικά αρχεία, που οι αδαείς δεν τα έχουν δει ούτε σε φωτογραφία!!! 

Οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις της Π.Ε. για την 25η Μαρτίου 1821, έγιναν με μεγάλη επιτυχία και επισημότητα προ ημερών στις 18-3-2012 στην Αθήνα, στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρίας και στην Πλατεία Συντάγματος. 

Στον προ του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη χώρο, ο Δήμος Αθηναίων είχε εγκαταστήσει μικροφωνική εγκατάσταση. Μέσω αυτής, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής, είχα την τιμή και μίλησα ως πρόεδρος της Π.Ε. και για το ιστορικό του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, και για το πώς αυτό συνδέεται με την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας και με το πλησίον της Ιστορικής Μονής, εγκατεστημένο Πανελλήνιο Ηρώο Αγωνιστών 1821. 

Επί Πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου και ενώ Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο Αλέξανδρος Ζαΐμης, αποφασίστηκε η θέση εκείνη, ως η καταλληλότερη για την τοποθέτηση του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, από τη Βουλή των Ελλήνων, που συνεδρίασε στις 12 Ιουλίου 1929. 

Η ορισθείσα Επιτροπή Επίβλεψης του Μνημείου με επιβλέποντα πασών των εργασιών τον Αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Λαζαρίδη, επέλεξε το Γλύπτη Φωκίωνα Ρωκ στις 17 Δεκεμβρίου 1930, διότι ο τελευταίος κρίθηκε ο καταλληλότερος, που θα προσέδιδε στο Μνημείο ηρεμία και απλότητα. 

Οι εργασίες αποπερατώθηκαν στις αρχές Μαρτίου 1932, ενώ ταυτόχρονα είχαν πάρει την τελική τους μορφή και οι δεκατέσσερις επιγραφές για τις αντίστοιχες μάχες, που περιβάλλουν το Μνημείο. 

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ταυτόχρονα με την τελική απόφαση για την τοποθέτηση στο σημείο εκείνο, του Mνημείου, έδωσε εντολή για ανέγερση του Πανελληνίου Ηρώου Αγωνιστών 1821 στην κορυφή του λόφου, που βρίσκεται πλησίον της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας. 

Στην Επιτροπή ανέγερσης του Πανελληνίου Ηρώου συμμετείχε ως επιβλέπουσα η Παγκαλαβρυτινή Ένωση, που όταν το έργο είχε ήδη αποπερατωθεί, είχε καταβάλει ένα μεγάλο μέρος της δαπάνης ανέγερσης. 

Στις 25 Μαρτίου 1932 έγιναν στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με μεγάλη επισημότητα. 

Αμέσως μετά την αποπεράτωση της κατασκευής, λόχος της Φρουράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, που μετονομάσθηκε σε «Φρουρά του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη», όνομα το οποίο διατήρησε έως τη Μεταπολίτευση του 1935, ανέλαβε την τιμητική φρούρηση του Μνημείου. 

Μετά την επάνοδο του Βασιλιά Γεωργίου Β’ το 1935, ο ευζωνικός λόχος μετονομάσθηκε σε «Βασιλική Φρουρά». Η ονομασία αυτή παρέμεινε μέχρι το τέλος της επτάχρονης δικτατορίας του 1967. 

Μετά την μεταπολίτευση του 1974, επικράτησε επίσημα το όνομα «Προεδρική Φρουρά». 

Προ του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, καίει ακοίμητο καντήλι, το φως του οποίου μεταφέρθηκε εκεί, από την Αγία Λαύρα κατά την ημέρα των αποκαλυπτηρίων, ήτοι στις 25 Μαρτίου 1932. 

Η ελληνική πολιτεία και με τις παραπάνω πράξεις της, δηλαδή με τη μεταφορά της Φλόγας από την Αγία Λαύρα και με την ανέγερση πλησίον του Ιστορικού Μοναστηριού του Πανελληνίου Ηρώου Πεσόντων, έχει αναγνωρίσει έμπρακτα τον πρωταρχικό ρόλο της Αγίας Λαύρας και της περιοχής Καλαβρύτων στην Επανάσταση του 1821. 

Την ίδια αναγνώριση έχουν επιδείξει ομοίως εμπράκτως, η Γενική Γραμματεία της Ελληνικής Κυβέρνησης, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων. Για τους λόγους αυτούς, έχει καθιερωθεί από πολλών ετών, να γίνεται η έναρξη κάθε χρόνο στην Αθήνα, των επετειακών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου 1821, από την Παγκαλαβρυτινή Ένωση. Περιλαμβάνεται πάντοτε στο επίσημο Κρατικό επετειακό πρόγραμμα και πρώτη καταθέτει Στεφάνι Τιμής στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, την πρώτη Κυριακή πριν από τις 25 Μαρτίου. 

Αγαπητοί μας ξενιτεμένοι συμπατριώτες, 

Σας αποστέλλουν χαιρετισμούς όλοι οι συμπατριώτες μας από την Ελλάδα, ιδιαίτερα όμως οι παρακάτω, και όλοι σας ευχόμαστε να σας δούμε γρήγορα στην πατρίδα : 

- Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος. 
- Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός. 
- Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Υπουργός Δικαιοσύνης. 
- Γεώργιος Κουτρουμάνης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. 
- Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. 
- Ανδρέας Ζαΐμης, πρώην Υπουργός. 
- Γεώργιος Λαζουράς, Δήμαρχος Καλαβρύτων. 
- Γεώργιος Παπαδημητρόπουλος, πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος ε.σ. 
- Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Βουλευτής Αχαΐας, πρ. Δήμαρχος Καλαβρύτων. 
- Νικόλαος Νικολόπουλος, Βουλευτής Αχαΐας. 
- Παναγιώτης Β. Παπαϊωάννου, επίτιμος πρόεδρος και μεγάλος ευεργέτης της Π.Ε. 
- Δημήτριος Σταθακόπουλος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Διδάκτωρ Τουρκολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στον οποίο αναφέρθηκα παραπάνω. 
- Αριστείδης Μπίκος, Ανώτατος Δικαστικός, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 
- Σωκράτης Μούσιος, Ανώτερος Αξιωματικός της Αεροπορίας, πρόεδρος του Συλλόγου Λυκουριωτών Αθήνας. 
- Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος, επίτιμος γραμματέας της πρώην Κοινότητας Λυκούριας και πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της. 
- Θεμιστοκλής Ροδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Αποδήμων Καλαβρυτινών στη Νοτιοαφρικανική Ένωση. 
- Γιώτα Κωνσταντοπούλου, επίτιμο μέλος του Δ.Σ. των Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών της Ελλάδος και πρωτεργάτης της Ίδρυσης του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, βραβευμένη και από την Π.Ε.. 
- Ηλίας Μαλεβίτης, πρόεδρος του Ελληνοαμερικάνικου Ινστιτούτου, αντιπρόεδρος του Κέντρου Ελληνισμού, πρώην Βουλευτής. 

Τέλος, αξίζει να σας υπενθυμίσω ότι με πρωτοβουλία και ενέργειες του προέδρου της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας Σωτηρίου Τσενέ, και των μελών του Δ.Σ., ο Δήμος της Αθήνας ενέκρινε και ονόμασε πλατεία στο Ν. Κόσμο, σε «Πλατεία Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος». 

Η Παγκαλαβρυτινή Ένωση εξέφρασε και εκφράζει, για ακόμα μια φορά, θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστήρια στην Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας και στο Δήμο Αθηναίων. 

Σας ευχαριστώ πολύ και καλή αντάμωση. 


Σικάγο 24 Μαρτίου 2012 
Γεώργιος Μιλτ. Κοσμάς 
Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης 
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου